Репертуар театру Лесі — 17-23 жовтня 2022

Цього тижня команда театру Лесі вирушає з гастролями на фестиваль Sens Interdits у Францію, аби запрезентувати у трьох містах виставу «Imperium Delendum Est» в рамках першої спеціальної програми Contre-Sens (Хибне тлумачення).

Але театр не пустуватиме! Цього тижня у репертуарі чотири сценічні читання в рамках презентації збірки текстів «АНТОЛОГІЯ 24» від Parade-fest.

20 жовтня, 18:00

Я, ВІЙНА І ПЛАСТИКОВА ГРАНАТА

Режисер: Андрій Кравчук

Це історія про двох сестер в харківському метро, над яким ширяє російський літак. Одна з них завжди пам’ятає про зубну щітку, снікерс в кишені і носить зимове пальто, яке прикриває дупу. Інша — вже ніколи не вийде з харківського метро.

21 жовтня, 18:00

ЧОГО БОЇТЬСЯ РУДІ / МОЯ МАМА ЧАЙНИК

Режисерка: Тетяна Фролова

Пронизлива рефлекція підлітків на перші дні повномасштабного вторгення та зміни, які слідували за ними. А одразу після неї, ще одна історія про те, як росіяни перетворюють місто твоєї мрії на пекло, а тебе на заручницю. Де тебе врятують старі звички, кнопковий телефон і… чергове диво.

22 жовтня, 17:00

ПОВІТРЯНА ТРИВОГА

Режисер: Влад Білоненко

Як не читати новини, коли вони сповіщають про чергові просування ворога?
Як обійняти близьких, коли вони за сотні кілометрів?
Як їсти і пити щось гаряче, коли нема електрики?

23 жовтня, 17:00

ХОРОШІ ХЛОПЧИКИ ЛЮБЛЯТЬ РОЗГАНЯТИ ОМОН

Режисер: Михайло Понзель

… а погані люблять розганяти мирні мітинги. А ще: вторгатись зі зброю в чужу країну, бомбити мирні міста, грабувати, ґвалтувати. Якщо пощастить, одного разу вони постануть перед судом, але ніхто не гарантує, що Папа Римський не скаже, що у хлопчиків — один на двох хрест.

Вхід на усі читання вільний за умови попередньої реєстрації.

РЕЄСТРАЦЯ ТУТ

У випадку повітряної тривоги події буде призупинено. У театрі розташоване укриття.