Сезон 2024/25 Ніжності та тривкості

Досвідчені йоги та йогині і люди, які ненавидять планувати, можуть підтвердити — в стані «тут і тепер» можна перебувати вічність. Відкриємо секрет: назва сезону 23/24 була саме такою, бо попередній сезон 22/23 ми цілком серйозно планували назвати переможним.

Тоді, в травні 2022, ми так сильно хотіли бути вже у майбутньому, вистрибнути з нестерпної реальності у щасливе завтра. Нам вистачило розсудливості назвати той сезон стриманим «бути у формі». А наступного року, врешті решт, прийняти складний, непевний, сумний і страшний «тут і тепер». Ми старались зробити усе, аби «тут і тепер» був якомога менш нестерпним — фанати вистави «Клуб «Зневіра» не дадуть збрехати. Знаємо з перших вуст, що вам, дорогі глядачі і глядачки, ставало трошки легше проживати своє «тут і тепер» разом з нами. Це надихає, дозволяє нам триматись і тривати нашій творчості.

Дозвольте поділитись: зараз нас переповнює ніжність. Щоразу, як ви плачете на виставах; як в холі чути вибухи (ох!) сміху; як військові сором’язливо заходять в залу по УБД; як поранені на милицях напружуються, аби піднятись на другий поверх (так, у нас ще багато роботи над доступністю просторів), але знаходять сили, аби з посмішкою відмовитись від допомоги; як ви кокетливо зазираєте в дзеркала, заходячи в театр; як мило фотографуєтесь у дворику; як щедро донатите на наші збори; як колишні мешканці нашого шелтера дзвонять із запрошенням погостювати у них вдома, в Харкові; як наші хлопці у війську поширюють анонси наших нових вистав. Ця ніжність — до усіх наших, і вона цілюща.

Ця ніжність фундаментує нашу тривкість. Вона додає витривалості нашим пошматованим серцям і стоншеним нервам. Вона пов’язує нас із людьми та їхніми історіями настільки, що нестерпно хочеться цим ділитись. В сезоні 24/25 ви побачите на нашій сцені історію морпіха із Азовсталі, яку представить Анастасія Косодій; ностальгійну п’єсу про чоловічу дружбу, яку написав Андрій Бондаренко, а поставить режисер та чинний військовослужбовець Денис Федєшов; шоу про любов від Влада Білоненка та Оксани Данчук, а також одну міжнародну копродукцію, про яку розповімо зовсім скоро. Нумо ділитись ніжністю. В цьому знайдемо несподівану силу. Це наше мотто на сезон 24/25: ніжності і тривкості.   

 

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *